28 feb: GrønlandsBANKENs Årsrapport 2016
28 feb: Delårsrapport for perioden 1. juli 2016 til 31. december 2016
28-02-2017 17:15:23

GENANVENDELSE OG NYE PRODUKTIONSFACILITETER FORBEDRER PANDORAS GRØNNE PROFIL

Relateret indhold
22 aug - 
Tirsdagens aktier: Pandora tog revanche og stor stignin..
22 aug - 
Aktier/middag: Jyske falder i stigende C20 mens Unibrew..
22 aug - 
Aktier/åbning: Jyske Bank og Unibrew i bak og spurt eft..
Relateret debat
22 aug - 
Formegentlig ikke, der handles som sikker i FING lystig..
22 aug - 
ja, jeg glæder mig også til, at de skal købe 5 mio. stk..
22 aug - 
Jeg tror du er løs på snøren, men lystfisker er du ikke..

København, 2017-02-28 17:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Et nyt og uafhængigt miljøstudie, som er blevet gennemført for smykkevirksomheden PANDORA,  viser at den miljømæssige indflydelse kan blive reduceret til mindre end 5 procent, når der anvendes genanvendt guld og sølv i stedet for metaller direkte fra minedrift. For cubic zirconia, der er syntetiske smykkesten, er de miljømæssige fordele endnu større, når man sammenligner med diamanter fra minedrift.

Resultaterne er lovende for PANDORA, da virksomheden igennem mange år har foretrukket syntetiske smykkesten og genanvendte ædelmetaller.

“Dette er første gang at et omfattende studie har sat et prisestimat på forskellen mellem på den ene side guld og sølv samt sten fra minedrift, og på den anden side genanvendt guld og sølv samt syntetiske smykkesten. Resultaterne opmuntrer os til øget fokus på hvordan vi kan forbedre vores grønne profil”, siger Vice President, Group Ethics, Claus Teilmann Petersen, PANDORA.

Miljømæssige påvirkning væsentligt reduceret

Studiet, som er blevet gennemført af bæredygtigheds-eksperten Trucost, søger at kvantificere og vurdere effekterne ved at anvende forskellige materialer i produktionen af smykker. Studiet beregner samfundsmæssige omkostningerne i forbindelse med miljøskader (som for eksempel sundhedsmæssige omkostninger i forbindelse med forurening) ud fra forskellige materialer og fremstillingsmetoder. Studiet viser, at det at anvende genbrugte ædelmetaller og syntetiske smykkesten reducerer miljøomkostningerne i høj grad sammenlignet med materialer fra minedrift.

“Al menneskelig aktivitet påvirker den verden vi lever i. PANDORA producerer omkring 122 millioner stykker smykker hvert år. Ved at fokusere på genanvendte ædelmetaller og cubic zirconia, er vores påvirkning på planeten kun en brøkdel af hvad den kunne have været”, siger Claus Teilmann Petersen.

Mere end 90% af det sølv, og mere end 80% af det guld, som bliver brugt i PANDORAs produktionsfaciliteter, kommer fra genanvendelse og størstedelen af de 2.7 milliarder sten, som blev sat af PANDORA sidste år, var cubic zirconia eller andre syntetiske smykkesten. Den lille andel af sølv- og guldkorn, som ikke kommer fra genanvendte kilder, kommer fra ansvarlige metal raffinaderier, der alle er underlagt strenge tredjeparts inspektioner.

For PANDORA er det vigtigt at understrege, at etik og ansvarlig forretningspraksis går hånd i hånd med det at være et globalt brand:

“Vores forbrugere spørger sjældent efter syntetiske smykkesten, genanvendt sølv eller miljøvenlige produktionsfaciliteter – dog forventer de at vores smykker lever op til de højeste etiske standarder, og vi prøver hele tiden at intensivere vores indsats og kommunikation når det kommer til vores samfundsansvar”, siger Claus Teilmann Petersen.

PANDORA investerer i grønne faciliteter

Om nogle uger vil PANDORA officielt åbne en ny produktionsfacilitet i Lamphun, som ligger i det nordlige Thailand. Det vil være en af de mest moderne og miljømæssigt up to date smykke produktionsfaciliteter i verden.

”Vores nye anlæg har opnået LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificering. Dette er opnået ved hjælp af et stærkt fokus på miljøet ved for eksempel at vælge miljøvenlige, ofte genanvendte byggematerialer, samt ved at genanvende en stor del af affaldet fra byggeriet. Når anlægget er i drift reduceres vand- og energiforbruget til et minimum blandt andet ved hjælp af et særdeles effektivt vand genbrugssystem”, siger Claus Teilmann Petersen.

Derudover er PANDORAs nye Global Office i København også LEED certificeret og er drevet af vindenergi samt bygningens egne solfangere. Endeligt, forventes endnu en LEED certificeret produktionsfacilitet indviet i 2018 beliggende i Gemopolis, Bangkok.

“PANDORA forsøger konstant at udvikle virksomheden med miljøet in mente, hvilket understreger vores forpligtelse til at pleje og værne om miljøet, både i virksomheden men også i verden omkring os. De fremskridt som vi har gjort i 2016 styrker os i vores bestræbelse på at blive verdens mest elskede smykke brand”, siger Præsident og CEO Anders Colding Friis.

Link til PANDORAs Ethics Report 2016.

Vedhæftet fil: Ethics_Report_DK_FINAL.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 aug
PNDORA
Skal det tolkes som hysterisk latter, ren skadefryd eller bare en temmelig ubegavet kommentar eller ..
18
16 aug
PNDORA
Hej alle,   Jeg er investeret i Pandora. Er jeg den eneste? Synes der er så stille omkring Pandora f..
9
16 aug
PNDORA
Enig, vi er vel efterhånden helt nede på 15 nye tråde om dagen ;)
8
16 aug
PNDORA
Man bliver sgu lidt trist når man igennem lang tid ser knold og tot bruger alt deres tid på at komme..
8
22 aug
PNDORA
Sjovt du fortsætter med at demonstrere dit vakkelvorne intellekt på dumsmart vis (DUH !!).
7
16 aug
PNDORA
husk at købe nogle patroner med høj vægt hvis din nye ærtebøsse er en 308. Ellers finder du aldrig s..
7
18 aug
PNDORA
GW.. du siger lidt om Brandtkim.. måske din selfie er narrøv i verdens-klasse.. håber du nyder godt ..
5
22 aug
PNDORA
Det er dig selv der starter med at provokere hver gang, så er det jo ikke så mærkeligt at folk giver..
4
22 aug
PNDORA
Stop nu de provokationer. EI bør snart give dig karantæne ige igen igen.
4
22 aug
PNDORA
Sidder du bare der igen og er fornærmet over en forkert hagesmæk
4

Zealand Pharma kan se frem til milepælsbetaling på 4 mio. euro

22-08-2017 16:00:43
Zealand Pharma kan se frem til at modtage 4 mia. euro (30 mio. kr.) som en milepælsbetaling, efter at selskabets tyske partner, Boehringer Ingelheim, har annonceret igangsætningen af to fase-1-studier med et midler udviklet af det danske biotekselskab.De to studier skal vise mulighederne for anvendelsen af medikamenterne til behandling af fedme og/eller diabetes. Det gælder blandt andet lægemiddel..

Matas/Danske: Regnskab med lavere omsætning var forventet

22-08-2017 13:53:03
Matas' regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2017/2018 var som forventet.Det vurderer Poul Ernst Jessen, senioranalytiker i Danske Bank.- Regnskabet er som forventet. Det eneste overraskende er ledelsesændringen, siger Poul Ernst Jessen.Materialistkædens omsætning faldt 3,2 pct. til 820,9 mio. kr., mens driftsresultatet (EBITA) var 119 mio. kr. Danske Bank forventede en omsætning..

Mærsk: Oil-salg får analytikerne til at rykke på kursmålene

22-08-2017 11:39:54
Analytikerne har primært reageret positivt på A.P. Møller-Mærsks salg af Maersk Oil.Olie- og gasdivisionen sælges til franske Total for 7,45 mia. dollar, eller 47 mia. kr., og det var mere, end de fleste analytikere havde forudset. Den ekstra værdi lægges derfor i mange tilfælde oven i aktiekursen.Eksempelvis har Nykredit lagt 400 kr. til kursmålet alene fra Oil-salget, der var 8 mia. kr. over ana..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Mærsk: Oil-salg får analytikerne til at rykke på kursmålene
2
Bavarian får godkendt aftale med Janssen af amerikanske myndigheder
3
Aktier/tendens: Jyske Bank, Matas og Unibrew tager overskrifterne
4
Matas/fmd: Fyret topchef får 10 mio. kr. med sig
5
Zealand Pharma kan se frem til milepælsbetaling på 4 mio. euro

Relaterede aktiekurser

Pandora A/S 633,50 3,5% Stigning i aktiekurs
Pandora 95,90 2,6% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. august 2017 00:32:22
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170821.2 - EUROWEB1 - 2017-08-23 00:32:22 - 2017-08-23 00:32:22 - 1 - Website: OKAY